Contact
Locatie

Muldyk 5
9001 XV Grou

Volg ons

Duurzaamheid

Wij werken met duurzame materialen

Duurzaamheid

Wij zijn ons als bedrijf bewust van het feit dat vele materialen in de scheepsbouw en in de scheeps-stoffering schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Wij hebben ons daarom verbonden met andere toeleveranciers uit de maritieme sector om een driedaagse training te volgen. Tien ondernemers uit deze sector zijn bij elkaar gekomen en begeleid door middel van de Circo -methode om het  productieproces onder de loep te nemen, waardeverlies in de brede zin te identificeren en dit verlies om te zetten in kansen. https://www.circonl.nl/van-lineair-naar-circulair-met-een-circo-track/

Door deze bewustwording zijn wij op weg :

We brengen nu ons afval schuim terug naar de fabriek, en de overgebleven stoffen en andere nog mooie materialen naar kleinere ateliers, scholen, en kringloop werkplaatsen.

Onze duurzame matrassen

natuurlijk slapen

Om een gezond en vitaal leven te leiden, zijn er drie essentiële pijlers: gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en goede slaap. Ondanks deze wetenschap slapen de meeste mensen nog steeds op matrassen gemaakt van synthetische materialen zoals koudschuim, traagschuim, polyether en synthetische latex. Het is gemakkelijk te begrijpen dat dit niet alleen schadelijk is voor het milieu, maar ook voor uw eigen gezondheid. Uw lichaam is immers een product van de natuur en verdient daarom het beste in termen van slaapcomfort, namelijk een natuurlijk matras.

 

Ons bedrijf vervaardigt nu ook natuurlijke matrassen en maatwerk bedden waarbij gebruik wordt gebruik gemaakt van diverse natuurlijke materialen.

Er worden slaapproducten vervaardigd gebaseerd op duurzaamheid, zowel voor consumenten als voor de zakelijke markt.

Ecologische dekbedovertreksets

natuurlijk slapen

Bij ons vindt u duurzame lakens op maat gemaakt van uitstekende kwaliteit, vervaardigd uit biologisch katoen of gewassen linnen. Waar mogelijk zijn onze katoenen producten voorzien van het GOTS- en/of Fairtrade-keurmerk, wat strenge eisen stelt aan het productieproces en de arbeidsomstandigheden.

Bent u op zoek naar een zacht velvet flanel of verkiest u liever een andere kwaliteit biologisch katoen? Of misschien heeft u de voorkeur voor een luchtig linnen laken? Wij bieden al deze kwaliteiten aan in diverse maten.